Kezdőoldal
Aktuális...
A Szalon...
Termékeink...
Tanácsadás...
Vendégkönyv...
Kapcsolat...


Arcápoló termékek
Testkezelő termékek
Aromaterápia
Masszázsolajok
Kézápoló termékek
Lábápoló termékek
Napozásvédelem
Dekorkozmetikumok

Végleges szőrtelenítés

Sminktetoválás

.: MARKETINGSUPPORT.Hu:.
Hogyan tarthatja meg Ön is ügyfeleit, és miként nyerhet meg újakat?
Költséghatékony marketing a kis- és középvállalkozások számára!

Manapság a szőr a test bizonyos területein nem kívánatos és nem esztétikus. Erre nyújt segítséget a már hazánkban is megjelent korszerű eljárás, ami hatékonyan, biztonságosan, fájdalommentesen, elérhető áron nyújt végleges (tartós) szőrtelenítést. A tartós szőrtelenséget a legmodernebb IPL (intenzív pulzáló fény) technikával érjük el.

A nagyenergiájú villanófény a szelektív fototermolízis elvén alapul. Általában a szőrszálak 20-30%-a növekvő -, a többi szőr pedig átmeneti, vagy nyugalmi fázisban van. A növekvő fázisban közvetlen kapcsolat áll fenn a szőrszál és a termelő szőrtüsző között, illetve a növekedési fázis során termelődik a szőrtüszőben a színért felelős melanin sejt. A villanófényes kezelés során a széles spektrumú fény energiája a melanin sejtben hővé alakul, ezzel elpusztítja a szőrtüszőt, lehetetlenné téve a szőrszál újratermelését. A környező szövetek nem hevülnek fel, sértetlenek maradnak.


A kezelést megelőző fontos teendők
- A kezelés előtt 1-2 nappal a testen kezelt szőrszálakat le kell borotválni.
- A szőrtelenítés előtti 2-3 hétben kerüljük a napozást, szoláriumozást, önbarnító krém használatát.
- A kezelés előtti hónapban lehetőség szerint csak borotvát használjunk szőrtelenítésre. Ha a szőrszál megszakad, elveszíti kapcsolatát a szőrtüszővel, így a bevitt energia nem tud eljutni a tüszőig. Csipeszelésnél, gyantázásnál vagy vegyszeres kezelésnél ez a folyamat sérülhet.
- Kerüljük a szőkítést.
- A kezelési napon ne használjunk testápolót, izzadás-gátlót, fényvédő szereket a kezelendő felületen.

Hány alkalommal kell elvégezni a kezelést?
A szükséges kezelések száma egyénenként változó. Függ a bőr és a szőr színétől, a szőr aktivitásának mindenkori állapotától a kezelés pillanatában. A tapasztalatok alapján a testen 8-12, arcon 12-15 kezelés szükséges, ezzel 70-90%-os eredmény érhető el. Hormonális eredetű problémáknál 15-20 kezelés is szükséges lehet. A pihenési szakaszban lévő szálakra a kezelés nem hat. Az egyes kezelések között 3-8 hét időnek kell eltelnie a kezelt testtájtól és a már levégzett kezelések számától függően. 3-4 havonta fenntartó kezelés javasolt.

A kezelés menete
- Kozmetikusa tájékoztatja Önt az eljárásról, az eredményről, az otthoni teendőkről.
- Önnek egy beleegyező nyilatkozatot kell kitöltenie.
- A bőrfelület megtisztítása, majd az adott terület speciális géllel való befedése történik.
- A kezelés egy kozmetikai székben történik, kozmetikusa eltakarja a szemölcsöket, anyajegyeket és védőszemüveggel védi az Ön szemét is.
- A kezelés során némileg kellemetlen, enyhe csípő, szúró érzés léphet fel. A kezelés időtartama 10 perctől 2-3 óráig is tarthat.

A kezelés eredménye érdekében
A kezelést követően ne gyantáztasson, ne csipeszeljen, ne alkalmazzon vegyszeres szőrtelenítést, szőkítést.
1 napig kerülje a kozmetikumok használatát, bőrpír esetén bőrnyugtató krémet használjon.
A kezelés után 2-3 hétig ne napozzon, szoláriumozzon és ne használjon önbarnító krémet.
1-2 napig kerülje a szaunát, forró fürdőt, masszázst.

Terhesség alatt, lázas állapotban, antibiotikum szedése-, kemoterápia alatt, aktív bőrbetegség, daganatos betegség esetén, nyílt sebek, melanómia-, fokozott fényérzékenység, illetve fényérzékenyítő gyógyszerek szedése esetén a kezelés NEM VÉGEZHETŐ EL. Ugyanígy tilos a kezelést lefolytatni az elmúlt 20 napban gyantázott felület-, szívritmus-szabályozó hordása és vérhígító gyógyszer szedése esetén.
vissza a lap tetejére